Ana SayfaEDİTÖRDEN1 Kasım'a Adım Adım...

1 Kasım’a Adım Adım…

1 Kasım’a bir hafta kala yine, heyecandan yerimizde duramadığımız bir dönemece girdik.

Yaklaşık bir senedir üzerinde çalıştığımız içerikler, 1 Kasım’da İTÜ Maçka’da sahneye çıkacak. İlmek ilmek ördüğümüz konular, tek tek ve büyük bir özenle seçtiğimiz konuşmacıların sesiyle, güvenle teslim ettiğimiz moderatörlerimizin yönetmenliğinde, izleyicilerimizin önüne konulacak.

Dijital Topuklar olarak bu yıl içeriğimizin yapılanmasında bir değişikliğe gittik ve geçtiğimiz senelerdeki, 4-5 konuşmacının olduğu, 45-50 dakika süren panellerin yerine tek kişilik konuşmaların ve 25-30 dakikalık, 2-3 konuşmacının katıldığı panellerin olduğu, daha dinamik bir yapı kurguladık.

40 konuşmacımız var bu yıl… Bu 40 kişinin 40’ının da o gün orada olacak olmasının bir sebebi var… Hemen hepsiyle ya yüz yüze, ya modern teknolojinin getirdiği imkânlar sayesinde buluştuk; derdimizi anlattık. Panel konuşmacılarını bir araya getirdik… Onlar nasıl konuşacaklarını kendi aralarında planlarlarken, biz 1 Kasım sahnesini hayal ederek kendimizden geçtik. Her birini dinlemeye can atıyoruz.

Müthiş heyecan veren isimler var bu sene aramızda… Tutkularının peşinden koşarak kendini bambaşka bir sanat dalının içinde bulan Arzum Onan, yanlış ezberleri bozmayı hedeflediği çalışmalarını sahnemize taşıyacak. Hayatı boyunca cesaretiyle ilham vermiş, mücadeleyi hiç bırakmamış oyuncu Ayta Sözeri, “benim hikâyem” diyecek ve seçilmiş ailesinin ona nasıl destek olduğunu izleyicilerle paylaşacak. İki kolu olmadan dünyaya gelen, 4 yaşında ayaklarını kullanarak resim yapmayı, 5,5 yaşında 12 saatte yüzmeyi öğrenen paralimpik yüzücü ve ressam Sümeyye Boyacı, vazgeçmeme hikâyesiyle izleyicilerimize ilham olacak.

Bir yandan tutku hikâyelerine yer verirken, dijital bir platform olmanın gereklerini de sahneye taşıyacak ve ışık tutacağını umduğumuz içeriklerimizi ortaya koyacağız. Sağlıklı beslenmek üzere çıktığı yolda önce alışkanlıklarını sonra kariyerini değiştiren Sema Sumeli, dijital iletişimde etik konusuna nasıl dikkat ettiğini izleyicilerle paylaşacak. Yaşları 8-15 arasında değişen çocuklar, teknolojiyle olan ilişkilerini ve ebeveynlerinin konuya yaklaşımlarını, “Dijital Doğanları Anlamak” panelinde ortaya koyacak. Gerçeklik teknolojileri konusundaki deneyim ve vizyonuyla Ali Hantal, hikâye anlatumındaki devrime kapı aralayacak.

Ayrıntılı içeriğimize buradan, program akışımıza buradan, konuşmacılarımızın tamamına buradan, bu sene Dijital Topuklar’ı ortaya çıkarmamızda bize destek olan sponsor ve çözüm ortaklarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kadınlığı, erkekliği, iş dünyasını, duygulara yer açmayı, cinsiyet eşitliğini ve tabii ki tutkuları masaya yatıracağımız, dolu dolu bir gün bizleri bekliyor 1 Kasım’da. Birkaç ricamız ve önerimiz var:

  • Erken gelin. Kayıtlar 08:30’da başlayacak. Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra, Caffee Nero’nun kahvesi, 5Sense’in “çöpünden, sapından ayrışmış” çayları ve The Turkish Table’ın peynirli dereotlu poğaçaları eşliğinde sohbete geçebilirsiniz.
  • Ulaşım. İTÜ Maçka’nın içinde İSPARK’a ait otopark var. Ancak en iyisi toplu taşıma. Beşiktaş’tan dolmuş/otobüsle önünde inebilir, metroyla gelecekseniz Osmanbey’de inip biraz yürüyebilirsiniz.
  • Bol bol kartvizit getirin. İllüstratör Eda Tekşan’ın #tutkunubul temamıza özel olarak tasarladığı çantalarınızı alırken iletişim bilgilerinizi bırakmayı unutmayın ki 2019’a dair planlarımızdan sizi haberdar edebilelim.
  • Hazırlıklı gelin. Yazar konuşmacılarımızın kitaplarını, fuayedeki İyi Cüceler standında düzenlenecek imza etkinlikleri sırasında satın alma şansınız olacak.
  • Öğle yemeğimiz Misafirliq’ten. Sandviç, salata ve tatlıdan oluşan “lunch box” ikramı üzerine Arzum Okka’nın Türk kahvesi iyi gidecek.
  • Stantları gezin. Sponsorlarımız, katılımcılarımız için eğlenceli aktiviteler, keyifle kullanacağınız hediyeler getiriyorlar.
  • Plan yapın. 40 konuşmacımız, bir sürü konumuz, tek bir günümüz var. Programa sadık kalmak için çok uğraşacağız ancak akşam 18:00’den önce ayrılmak istemeyeceğinizi biliyoruz. Gününüzü ona göre programlayın.
  • Elinizi çabuk tutun. “Kapıda bilet alırım” diye düşünmeyin, biletler tükeniyor.

Organizasyon şirketimiz Momentum görevlilerinin yanı sıra gönüllülerimiz, tüm misafirlerimizi rahat ettirmek ve sorularınızı yanıtlamak üzere hazır olacaklar.

Uzun, yoğun ama iz bırakacak bir gün 1 Kasım’da bizleri bekliyor.

Görüşmek dileğiyle…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read