Ana SayfaEDİTÖRDEN#dijitaltopuklar2020 biletleri satışta

#dijitaltopuklar2020 biletleri satışta

1 Kasım’a doğru 30’dan geri saymaya başladığımız bu tatlı Ekim sabahında #dijitaltopuklar2020 biletleri satışa çıktı.

Her yıl ağırlıklı olarak İstanbul’dan olmakla birlikte Türkiye’nin farklı şehirlerinden de katılımcılarla gerçekleşen Dijital Topuklar, bu sene Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle ve #dijitaltopuklarevde etiketiyle sınırları kaldırdı. 1 Kasım’da dünyanın her yerinden ilham veren isimleri “evde” konuk etmeye hazırlanırken, içeriğimizi zirve sayfamızdan inceleyebilir, biletlerinizi yine aynı sayfadan satın alabilirsiniz.

Dijital Topuklar olarak yola çıktığımız ilk günden bu yana sivil toplum kuruluşlarıyla yan yana durmayı hedefledik. Bu sene bilet gelirlerimizin %10’unu Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Alikev’e bağışlayacağız. Satın alacağınız her biletle kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi yönündeki çalışmalara destek olurken, gençlerin toplumsal fayda sağlayan etkinliklerde yer alarak daha önyargısız, daha çatışmasız, daha eşitlikçi, daha sosyal bireyler haline gelmelerine de yardımcı olacaksınız.

Bu yıl 1 Kasım’da bizi yine çok zengin bir program bekliyor. İçeriğimizi hazırladığımız süreç boyunca bir yandan vermek istediğimiz mesajları dikkatlice kurgularken, bir yandan da online etkinliğin dinamiklerini dikkate aldık. Ve sonunda yarım günlük, dolu dolu bir etkinlikle karşınıza çıktık.

1 Kasım’da evlerimizden de olsa yine birçok duyguyu birlikte yaşayacağız. Birçok kadının hayatını değiştiren “Öfke Dansı” kitabının yazarı psikolog Harriet Lerner ile kadınların içindeki #öfkeningücü’ne bakacak, 2017’de yaptığı keşifle dünyanın en önemli bilim insanları arasında heykeli yer alan astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil, sosyolog Selda Tuncer ve bilimkadinlari.com ile #bilimingücü’nü öğreneceğiz. ALİKEV üzerinden oğlu Ali İsmail’in hayallerini gerçekleştiren Emel Korkmaz ve klinik psikolog Gökhan Çınar’la birlikte #acınıngücü’nü konuşurken, sahada çalışan, eğitimler veren, araştırmalar yapan feministlerden toplumsal cinsiyet eşitliği eğitmeni Ebru Nihan Celkan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav ve akademisyen Melis Uluğ ile #feminizmingücü’nü; cinsellik eğitmeni ve aktivist Efsun Sertoğlu, avukat Seda Akço ve öğretmen Ceyhan Peştimalcıoğlu ile #çocuğungücü’nü konuşacağız. Birbirinden farklı platformlarda üretimler yapan içerik üreticileri Cansu Dengey, reklam yazarı ve podcaster Deniz Dülgeroğlu ve OnlyHerstory projesinin kurucusu tarihçi Duygu Atlas’la #içeriğingücü’nü, akademisyen Pınar Uyan Semerci ve LİSTAG kurucularından Günseli Dum ile #çeşitliliğingücü’nü masaya yatırırken, içinden geçtiğimiz zorlu sürecin bizden aldıklarını ve bize kattıklarını uzman hekim Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol ve psikiyatrist/psikoterapist Agâh Aydın ile birlikte #zorluğungücü’nde tartışacağız. Müzisyenler Aydilge Sarp ve Dilek Sert Erdoğan’la müziğin gücünü paylaşırken dinletileriyle keyifli dakikalar geçireceğiz.

Bu sene 1 Kasım’da, evlerimizde ama hep birlikte olacağız.

#dijitaltopuklar2020’de görüşmek üzere!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read