Ana SayfaDİŞİTAL GİRİŞİMLERTeknolojik Anneler'den Dayanışma Ekranı

Teknolojik Anneler’den Dayanışma Ekranı

Mart 2020’de Türkiye’yle birlikte dilimize de yerleşen Covid 19 virüsü, çoğunluğu olumsuz olmak üzere irili ufaklı binlerce değişikliğe sebep oldu hayatta. Ekonomi, sağlık, psikoloji, ilişkiler temelinden sarsılırken, dezavantajlı gruplar kat kat fazla zarar gördü.

Dünyanın hemen her yerinde, sınıf farkı gözetmeksizin kadınların tamamına yakının yükü arttı. İşten önce onlar çıkarıldılar, evde çalışmaya başladılarsa mesailerinin yanısıra evin ve çocukların hatta tüm ailenin yükü birincil sorumlulukları oldu. Yapılan araştırmalarda pandemiyle birlikte ev içinde kadınların gördüğü şiddetin, kadınların işsizleşmesinin de arttığı görülüyor.

Teknolojik Anneler, gerek bu araştırma sonuçlarını, gerekse web sitesi ve sosyal medya hesaplarına gelen sorularla birlikte destek taleplerini de dikkate alarak harekete geçti. Kadınların kaygılarını azaltmak, kısıtlı zamanlarını almadan çözüm önermek, yaşanan yoksullaşmalara karşı adım atmalarına destek olmak, dayanışmak niyetiyle geliştirdikleri bu programa Dayanışma Ekranı adı verdiler.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle çekilen ve Teknolojik Anneler’in YouTube kanalında yayınlanan 3-4 dakikalık videolardan oluşan Dayanışma Ekranı’nda, kadınların, özellikle evdeyken yüklerini azaltacak teknolojik tüyolar, yetersizlik ve sıkışmışlık hisleriyle baş etme yolları, teknolojiyle fazla iç içe geçen, sosyalleşmek için dijital dışında şansı kalmayan çocukları için kullanabilecekleri dijital platform önerileri, interneti güvenli kullanma yolları ve pandemi döneminde ev içinde artan fiziksel/psikolojik şiddete karşı önerilerde bulunabilecek uzmanlar paylaşımda bulunuyor.

Beslenme, Psikoloji, Yaşam, Cinsel Şiddet, Beden Sağlığı, Evde Eğitim, Çocuklar ve Teknoloji, Ebeveynlik, Toplumsal Cinsiyet, Girişimcilik ve Hukuk konularının Pandemiye özel bir bakış açısıyla ele alındığı videoların tam izleme listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikYanlış Değil, Farklı
Sonraki İçerikBeauvoir Dersleri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read