Ana SayfaDİŞİTAL SESLEREkibinizle Dünya Kadınlar Günü'nü Kutlamanın 8 Yolu

Ekibinizle Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlamanın 8 Yolu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftası devam ederken, pandemi sebebiyle çalışma koşullarımız farklı olsa da dünyanın dört bir yanındaki kadınları, başarılarını kutlamaya ve toplumsal cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratmaya devam. Uzaktan çalışırken 8 Mart’ı kutlamak için güzel fikirlere denk gelince paylaşmak istedim.

1. Takımınızı #ChooseToChallenge kampanyasına davet edin

En kolayı ile başlıyoruz: Bu yılın teması #ChooseToChallenge. Temanın pozunu vermek için ekibinizi sanal bir görüşmede toplayın. Bir elinizi “Ben de varım” anlamında havaya kaldırarak pozunuzu verin.

Resmi IWD web sitesine göre, bu poz “eşitsizliğe meydan okumayı, önyargıları haykırmayı, stereotipleri sorgulamayı ve kapsayıcı bir dünya kurmaya yardımcı olmayı seçme taahhüdünüz” anlamına geliyor.

Çok kalabalıksanız, kolaj da yapabilirsiniz.

2. Sanal bir öğle yemeğinde buluşun

En son ne zaman ekibinizle birlikte öğle yemeği yediniz? Muhtemelen geçen sene bu zamanlar… Öğle yemekleri, iş dışında konuşmak ve bağ kurmak için en iyi yoldur. Bu yemekte, herkes, ilham aldığı ya da hayranlık duyduğu kadınlardan bahsedebilir.

3. Kadın girişimcileri destekleyin

İş kurmanın kolay olmadığını biliyoruz. Bugün birçok kadın, kalıpları yıkarak kendi işini kuruyor. Kadın girişimcilerden ekipçe (home)ofisiniz için hediyeler alabilirsiniz, websitelerine yorum bırakabilirsiniz.

4. Güçlü kadın başrollerin olduğu filmler izleyin

Netflix Party, Rave ya da kullandığınız görüntülü görüşme uygulamanızdaki ekran paylaşımı seçeneğiyle, günün anlam ve önemine uygun bir filmi birlikte izleyebilirsiniz. The Devil Wears Prada, Brave, Ocean’s 8, Mona Lisa Smile, Legally Blonde, Amelie…

5. Bilgi yarışması düzenleyin

Ekipçe rekabete katılın ve bilgilerinizi test edin! Yarışmanın teması “Güçlü Kadın Başrollerin Olduğu Filmler” ya da “Tarih Yazan Kadınlar” olabilir. Böyle bir organizasyon için yardıma ihtiyacınız varsa, buradaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

6. Seçtiğiniz bir kadın derneğine bağış yapın

Ülkemizde ve dünyada, başta yoksulluk ve eğitim olmak üzere tüm alanlarda kadınları desteklemek için pek çok dernek var. Bu özel günü kutlamak için ekibi hatta şirketi bağış toplamaya davet edebilirsiniz. Bilgi yarışmasını siz düzenlemeyi planlıyorsanız, organizasyonu bağışla taçlandırabilirsiniz.

7. Şirket politikalarınızı inceleyin

Toplumsal cinsiyet eşitliği bir gün değil, her gün vurgulanmalı diyorsanız uzun vadeli bir etki yaratmak için siz de üzerinize düşeni yapmalısınız. Örneğin, esnek çalışma modellerini desteklemek, bu konuda karar vericileri zorlayarak üzerinize düşeni yapabilirsiniz. Eğer bir İnsan Kaynakları yöneticisi iseniz, liderlik pozisyonlarında daha fazla kadın çalışanın olması için çabalayabilir, kurumunuzda kadın-erkek ücret eşitliğini sağlamak için üzerinize düşeni yapabilirsiniz.

8. Son olarak, teşekkür notu yazın

Ekibinizi değerli hissettirmenin en kolay yolu, onlara teşekkür etmek. Dolayısıyla, yaklaşan 8 Mart, ekibinizdeki kadın çalışanlarınıza teşekkür notlarıyla minnettarlığınızı göstermek için harika bir fırsat.

Dilerseniz el yazınızla yazdığınız bir notla, dilerseniz dijital bir kartla, önemli olan düşünmeniz ve samimiyetiniz.

Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!

Kaynak: https://www.humanresourcesonline.net/8-ways-to-celebrate-international-women-s-day-2021-with-your-team

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read