Ana SayfaDİŞİTAL SESLERSizin Hayat Brüt Kaç Metrekare?

Sizin Hayat Brüt Kaç Metrekare?

Oh be, insanın evi gibisi yok!

Gün sonunda ya da günler sonra kapıyı açarsın, adımını attığın anda vücudunu kaplayan o duyguyu özledim. Evin -i halini özledim.

“Geciktiniz haydi,
Uykuların tatlandığı sularda,
Bırakacaksınız evi”*

Haydi… Çabuk… Mataran dolu mu? Çantan nerde?? Koş al gel hadi o zaman… Elmayı arabada yersin…Çorapların ıslak gibi ama!.. Hay Allah’ım ya! Dur iki dakka değiştirelim… Botlarını giy, bugün yağmurlu görünüyor… Tamam haydi…Şalımı unuttum ya! Siz inin, geliyorum ben… İyi sen benimle kal, bekle iki dakika… Geldim… Çabuk, çabuk… Dünyanın en büyük sayısı mı?? İki milyar sekiz yüz elli beş bin değil, sayılar sonsuz… Yani bir sonu yok… Senin etüdün var mı bugün oğlum? Paran?? Tamam, al sen bulunsun yanında… Dokuz bin elli yedi milyar da değil… Sonsuz dedim ya… Tamam sorarsın öğretmenine… Haydi iyi dersler….

Arabanın kapısı kapanır, çocuklar okula, biz işe…

“Hep yetişecek bir yerler vardı,
Aranacak adamlar,
Yapılacak işler”**

Şiir gibi bir hayat-Mış.

Bizi virüs öldürmesin de, bitsin gitsin de, varsın bu telaşlar öldürseydi diyorum, bazen… Nankörsün kadın diyorum bazen de… 7.00’de kalkmıyorsun sabahları. Çocuğu uyandırıp, derse yetiştirmek beş dakika. İki ders arası kahvaltı yapabiliyorsun. Kimse “Nerden geliyor bu tozlar“ diye hesap sormasa da evi süpürebiliyorsun… Koskoca bir hayat sığdırıyorsun eve! Sahi, sizin hayat brüt kaç metrekare?

Yapılacak yemekler proje olarak hazırsa, salona geçebiliriz. Dersin başlamasına 10 dakika kaldı, lütfen ekranlarımızı eğitim moduna alalım.

Annnneeee,,bilgisayarım dondu!! Korona virüs girmiş olabilir mi?
Delete bas gitsin pis mikrop!!
Nee??!!

Ballı parmaklarla tuşlara basarsan tabii donar! Hakiki çiçek balı bu, donar. Glikoz şurubu ve esans eklenen ballar, yani yalancı ballar donmaz! Al sana Hayat Bilgisi, al sana yaşayarak öğrenme! Şimdi yeniden başlat. Ders başlayalı beş dakika oldu. Ben yan koltuğa geçiyorum. Ekranını ayarlayalım… Sağ omzumu çektim, ama gözüm üzerinde.

Fonda değil de, kulaklarımda Feridun Düzağaç çalıyor…

Şu hayat bilgisi ne ağır dersmiş hocammm.. Düşündüm karar verdimm, ben adam olamıycaamm… Madem her şey basit bir formül mutluluğunnn… Söylesin bakalımm neymiş kimyaam… Benim kimyaam feci haldee bozulduuu…Anlamsızz geliyoorr banaaa dünyaa….***

 

*Şiir: Behçet Necatigil
** Şiir: Erel Bleda
*** Şarkı: Boş Ders

Photo by David Gonzales from Pexels

Dijital Topuklar’da yazılan yazılar, yazarın bakış açısı ve fikirlerini yansıtmakta olup, Dijital Topuklar’ın görüşlerini temsil etmeyebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read