Ana SayfaVitrinKültürde Kadın Gücü’nden Mali Destek Programı

Kültürde Kadın Gücü’nden Mali Destek Programı

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu British Council, ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında Türkiye genelindeki yaratıcı kurumlara ve sanat organizasyonlarına 10 bin TL’lik destek sağlıyor. 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar devam eden açık çağrı için başvurular, British Council Türkiye web sitesinden yapılabiliyor.

Kültür alanında çalışan profesyonel ve sanatçı kadınları desteklemeyi de programlarının temel unsurları arasında gören British Council, Birleşik Krallık’taki kadın sanatçılar ve Türkiye’deki kültür ve sanat kurumları arasında iş birliklerini destekleyecek 10 bin TL’lik bir Destek Programı için bir açık çağrı başlatıyor. 22 Kasım 2019 Cuma gününe kadar devam eden açık çağrı için başvurular, web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

2020’nin ilk üç ayındaki kültür-sanat etkinlikleri için Birleşik Krallık’tan destek

Destek Programı; Birleşik Krallık’tan kadın sanatçılar ve Türkiye’den yaratıcı profesyoneller, kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve yaratıcı merkezler arasında profesyonel iş birliği fırsatları yaratmanın yanı sıra Birleşik Krallık ve Türkiye’den sanatçıların sanatsal başarılarını geniş bir yelpazede, katılımcı ve inovatif programlar yoluyla paylaşmayı, kutlamayı ve daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, üniversiteler, devlet kurumları, kültür kurumları ve yaratıcılık merkezlerinin başvurabileceği Destek Programı, 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikleri kapsamaktadır. Birleşik Krallık’tan bir kadın sanatçı tarafından veya katılımıyla düzenlenecek canlı veya çevrimiçi kültür-sanat etkinliklerinin desteklenmesi için başvuruların yapılabileceği Destek Programı, aynı zamanda konferans, çalıştay, halka açık konuşmalar, sergiler, gösterimler, canlı performanslar veya Türkiye’den sanatçılarla yaratıcı iş birlikleri gibi profesyonel ve seyirci gelişimine yönelik fırsatlar da içerebilir.

Daha detaylı bilgi için British Council’in web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read