Ana SayfaVitrinCezaevinde caz konserleri başlıyor!

Cezaevinde caz konserleri başlıyor!

Ünlü jazz müzik sanatçılarından Dilek Sert Erdoğan, “Hükümsüz Caz Konserleri” projesi kapsamında cezaevindeki kadınlar için şarkılar söyleyecek.

Edirne Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile hayata geçirilen proje, Avrupa Birliği Edirne Bilgi Merkezi’nin de desteğini aldı. Aynı zamanda Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da izniyle gerçekleşecek olan konserler, toplumun farklı kesiminden kadınları caz müzik ile bir araya getirmeyi hedefliyor.

Konserlerin ilki 4 Mart 2019’da Edirne Kadın Cezaevi’nde, ikincisi ise 6 Mart 2019’da İstanbul Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nde yapılacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında ilerleyen zamanlarda da konserler organize edilmesi planlanıyor.

Cezaevindeki çocuklar için oyun alanları düzenlenecek

Hükümsüz Caz Konserleri projesi ekibi, cezaevinde annesi ile birlikte kalan çocuklar için de bir sürpriz planlıyor. Gönüllü duvar ressamı Kadriye Kolaş, proje dahilinde cezaevindeki çocukların yaşam alanlarında bulunan gri duvarları renklendirecek ve çeşitli resimler yapacak.

Projeye katkıda bulunmak isteyen gönüllülere de bir çağrı var: Çocuklara yönelik bahçe aydınlatmaları alarak çocuk yaşam alanlarının güzelleşmesine yardımcı olabilirsiniz. Edirne ve Bakırköy cezaevlerinde kullanılmak üzere 15 adet bahçe aydınlatmasına ihtiyaç var. Aydınlatma lambalarının mümkünse çizgi film karakterli veya çeşitli renklerde olması isteniyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read