Ana SayfaDİŞİTAL GİRİŞİMLERDijital dünyada yemek işi: Misafirliq

Dijital dünyada yemek işi: Misafirliq

Dijital Topuklar 2018 zirvesine katılan herkesin aklında kalan markalardan biri de Misafirliq oldu. İki girişimcinin tutkusunu ortaya koymasıyla ortaya çıkan Misafirliq, yemek servisi (catering) hizmetini dijital ortama taşıyan, özene bezene hazırlanmış bir girişim. 

Misafirliq kurucuları Ceylan Kendir ve Tuğçe Erkaya sorularımızı cevapladı:

Misafirliq nedir? Ne zamandır var?

Misafirliq, yoğun bir tempoda olup yemek yapmaya vakti olmayan ve eşi dostu yanından ayrılmasın isteyenlerin her türlü catering ihtiyacını karşılayan bir websitesidir. Grup davetleri, ofis toplantıları ya da kalabalık ev davetleri için www.misafirliq.com adresi üzerinden davetin türüne göre özel olarak hazırlanmış set menülerden veya “kendi menünü oluştur” bölümünden dilediğiniz yiyecekleri seçerek kolayca online sipariş verebiliyorsunuz. Böylece, “Misafirlerime ne ikram edeceğim” derdiniz son buluyor.

2016 yılının başında üç ortak olarak bir araya gelerek catering hizmetini ev davetleri başta olmak üzere, nasıl pratik ve ulaşılabilir hale getiririz diye düşündük ve Misafirliq ortaya çıktı.

Misafirliq’i kurmadan önce neler yapıyordunuz? Yolculuğunuz sizi bu iş fikrine nasıl getirdi?

C.K: Finans ve emlak sektörlerinde faaliyet gösterdikten sonra Paris Cordon Bleu’de okuyup, burada Fransa’nın en başarılı aşçılarıyla çalışma fırsatı buldum. Ödüllü şef Nicolas Bernarde’nin asistanlığını yaptıktan sonra kariyerimi bu yönde ilerletmek istediğime emin oldum.

T.E: Telekom sektöründe uzun yıllar regülasyon, iş geliştirme ve uluslararası projeler gibi birçok alanda uzmanlaşarak kurumsal hayattaki tecrübemi kendi iş alanımı yaratarak kariyerimi girişimcilik alanında ilerletmeye karar verdim.

Misafirliq bizim kendi ihtiyaçlarımızdan doğdu. İkimiz de hem iyi yemek yemeyi hem de davet vermeyi çok seviyoruz. Fakat fark ettik ki davet verirken lezzetli ve uygun fiyatlı yemeklere ulaşmanın kolay bir yolu yok. Ya catering şirketleriyle uzun telefon görüşmeleri veya yazışmalar sonunda menüye karar verip, yüksek bir ödeme yapmak gerekiyor ya büyük bir market alışverişi yapıp yemekleri kendimiz evde hazırlamamız gerekiyor ya da birkaç farklı adresten yemekleri temin ederek bir menü oluşturmak gerekiyor.

Artık bunca zahmete katlanmadan, internet sitemizden kolaylıkla davetinizin türüne göre hazırlanmış menüyü bulup ödüllü şeflerimizin hazırladığı çok lezzetli yemekleri ulaşılabilir fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Size sadece sofranızı kurup misafirlerinizi beklemek kalıyor.

Nasıl bir ekiple çalışıyorsunuz?

Mutfağımızda çalışan çok değerli ve yetenekli aşçılarımızın yanı sıra, bütün operasyonu yönetmemize yardımcı olan kuvvetli bir idari ekibimiz var. Ve tabii ki tüm siparişleri tam vaktinde adreslerine yetiştiren şoförlerimizle güçlü ve çalışkan bir ekibiz.

Online catering hizmeti kullanıcılara nasıl bir kolaylık sağlıyor?

Bizim en büyük farkımız online olarak kolay sipariş verilebilir ve 7/24 ulaşılabilir olmamız. Catering servisi almak isteyen kullanıcı www.misafirliq.com üzerinden tüm menülerimizin içeriklerini ve fiyatlarını görerek ihtiyacına göre siparişini arzu ettiği gibi verebiliyor. 25 adet set menümüzden kendine en uygununu seçiyor veya kendi menüsünü oluşturup kişi sayısını, teslimat tarihini ve saatini seçerek siparişini verebiliyor. Ayrıca garson, servis malzemeleri gibi ihtiyaçlarını da aynı şekilde www.misafirliq.com üzerinden seçebiliyor.

Başka projeleriniz de var mı?

2019 yılının başında Misafirliq mutfağı yeni yerine kavuşuyor. Burada müşterilerimize mutfak atölyeleri gibi yeni hizmetler de vereceğiz. Birbirinden değerli şefler, ödüllü yemek yazarları ve markalar ile iş birliği içerisinde yepyeni hizmetler sunacağız.

Ayrıca, Misafirliq Cafe bölümümüz hizmete girecek ve müşterilerimiz dilediği zaman yerimizde yemeklerimizi tadabilecek veya kendi misafirlerini ağırlayabilecek.

Dijital Topuklar Platformu sizin için ne ifade ediyor?

Dijital topuklar bizim için kadının sesi, gücü ve başarısı anlamına geliyor. Yalnızca dijital ortamda değil, hayatın her alanında kadının yerinin önemini öne süren ve bu uğurda bir araya gelerek çok çalışan kadınların ilham ve gurur verici başarısı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read