Ana SayfaDİJİTAL DOĞANLARDijital Çağda EbeveynlikİSMEK’ten ebeveynlere yönelik sosyal medya eğitimi

İSMEK’ten ebeveynlere yönelik sosyal medya eğitimi

1996 yılından beri çeşitli branşlarda düzenlediği ücretsiz kurslarla hizmet veren İSMEK, ebeveynler için “Sosyal Medyada Ebeveyn Kontrolü” başlıklı bir eğitim düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren İSMEK’in çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği kurslar, 39 ilçede ve 242 merkezde hizmet veriyor. İSMEK’e ait merkezlerde mesleki gelişimi destekleyen kursların yanı sıra kişisel gelişime yönelik kurslar da düzenleniyor.

Yakın zamanda planlanan “Sosyal Medyada Ebeveyn Kontrolü” programı ise şu anda aktif olarak Gaziosmanpaşa ve Şişli-Mecidiyeköy’deki kurslarda gerçekleştiriliyor. Eyüpsultan’daki merkezde de aynı kursun düzenlenmesi planlanıyor.

Toplamda 16 saat süren eğitimde öncelikle genel olarak internet ve sosyal medya kullanımı ile ilgili bilgiler veriliyor. Çeşitli sosyal medya platformlarının kullanım özellikleri, amaçları, olumlu ve olumsuz yönleri tartışılıyor ve sonrasında özellikle ebeveynleri ilgilendiren sosyal medyada siber zorbalık, uygunsuz içeriklere erişim gibi konular ele alınıyor.İnternet güvenliği ve ailelerin internet kullanımını takip etmesini kolaylaştıracak uygulamalar hakkında da bilgiler verilerek ebeveynlerin özellikle küçük yaştaki çocuklarının internet kullanımını denetleyebilecek hale gelebilmesi öngörülüyor.

Mecidiyeköy’deki İSMEK kurs merkezinde verilecek olan eğitim, 8 Ekim’de başlayacak ve her pazartesi 09:00-12:00 saatleri arasında olmak üzere 12 Kasım’a kadar sürecek. Bir sonraki eğitim ise 19 Kasım’da başlayacak.

Gaziosmanpaşa’daki merkezde verilecek olan eğitim ise önümüzdeki yıl 27 Mayıs’ta başlayacak, 25 Haziran’a kadar Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Eyüpsultan’daki eğitimin planlaması ise hala sürüyor.

Sosyal Medyada Ebeveyn Kontrolü başlıklı eğitimin detaylarına İSMEK’in web sayfasından ulaşmak mümkün.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read